1/1

Komende evenementen

Vrije inschrijvingen vanaf 1 juni!

 

Jouw kind inschrijven voor het schooljaar 2022-2023 kan via dit online formulier.

Wil je jouw kind inschrijven voor het schooljaar 2022-2023 ? 

 
1 digitaal aanmeldingssysteem

Voor de inschrijvingen in de basisschool van Jezus-Eik voor het schooljaar 2022-2023 werken alle basisscholen in Overijse en Hoeilaart met één centraal digitaal aanmeldingssysteem. Met 1 aanmelding laat je weten op welke school je jouw kind het liefst wilt inschrijven.

Je hoeft als ouder dus niet aan te schuiven of te kamperen bij de start van de inschrijvingsperiode. Je krijgt een periode de tijd om je kind aan te melden. Het systeem houdt bij de toekenning van een school rekening met de school van je voorkeur en zorgt er ook voor dat kinderen in de buurt van hun woonplaats naar school kunnen gaan. 

Wie moet zich aanmelden voor het schooljaar 2022-2023?

Kinderen geboren in 2020: alle kindjes geboren in 2020 moeten zich aanmelden, ook al starten ze pas in het schooljaar 2023-2024

  • Kinderen geboren vóór 2020 die nog niet naar school gaan: Gaat je kindje om een of andere reden nog niet naar school? Dan moet je het nu aanmelden voor het schooljaar 2022-2023.

  • Kinderen die overstappen van de 3de kleuterklas naar het 1ste leerjaar van een school zonder lager onderwijs: Gaat je kind naar school in de gemeentelijke kleuterschool "Lotharingenkruis" Maleizen en kies je voor een 1ste leerjaar in een school in Overijse of Hoeilaart? Dan moet je het nu aanmelden voor het schooljaar 2022-2023.

  • Kinderen die van school willen veranderen: Gaat je kind nu al ergens naar school en wil je veranderen van school vanaf 1 september 2022? Ook in dit geval moet je je kind eerst aanmelden.

 
Voorrang

Onderstaande groepen moeten zich NIET eerst aanmelden, maar mogen inschrijven in de school van broer of zus:

  • Kinderen geboren in 2020 met een broer of een zus in de school

  • Kinderen van personeelsleden geboren in 2020

De inschrijvingsperiode voor de voorrangsgroepen loopt van maandag 17 januari t.e.m. vrijdag 4 februari 2022. Je plaats is dan zeker. Contacteer hiervoor de school. De contactgegevens per school vind je hier.

Heb je te lang gewacht om in te schrijven? Dan vervalt je voorrang en moet je ook digitaal aanmelden zoals de andere groepen. 

 
Aanmelden zonder voorrang

Aanmelden wil zeggen dat je laat weten welke school of scholen je voorkeur hebben om je kind naar school te laten gaan. Het aanmeldingssysteem bekijkt of er voldoende plaats is, ordent de aanmeldingen en laat je weten of je kind een plaats heeft. Pas daarna ga je je kind inschrijven op school.

 
Wanneer en hoe

Je kan je kind online aanmelden op de website overijse.be van 1 tot 31 maart 2022. Je geeft best meerdere voorkeursscholen op.

Wat heb je nodig om aan te melden?

  • Het rijksregisternummer van je kind

  • Het domicilieadres van je kind

Ouders die geen computer hebben, kunnen terecht in de bib van Overijse of de bib van Hoeilaart (tijdens de openingsuren).

 
Vervolg: verwerking aanmeldingen

De aanmeldingen worden verwerkt van 1 tot en met 29 april 2022. Is er op de school van jouw voorkeur niet voldoende plaats voor alle kinderen? Dan bepalen de sociale mix op school en de afstand van je woonplaats tot de school, welke kinderen een plaats krijgen.

 
Inschrijven

Ten laatste op 29 april krijg je een ticket via e-mail voor de hoogste voorkeursschool waar plaats is. Van 2 tot 25 mei kan je op deze basisschool terecht om je kind in te schrijven met het ticket.

Vanaf 1 juni starten de vrije inschrijvingen. Dan worden de vrije plaatsen, die nog over zijn, opengesteld.

Als je je kind in tussentijd wil inschrijven, kan je rechtstreeks met je school van voorkeur contact opnemen.

 
Vragen of opmerkingen?
  • Neem contact op met een van de scholen in Hoeilaart of Overijse, een overzicht vind je hier.

  • Voor Overijse: Contacteer het Huis van het Kind Druivenstreek op 0485 93 32 89 of via aanmelden@overijse.be

  • Voor Hoeilaart: Contacteer het Sociaal Huis op 0485 93 32 89 of via aanmelden@hoeilaart.be


Graag extra info ? Stuur een mail naar info@gbsje.be met als mededeling inschrijving 22-23 contact.


Onze school

Alle praktische informatie, school filosofie, ons team, ...

Kalender

Alle komende evenementen, vrije dagen, ...

Ouderraad

Wat, wie en waar over de ouderraad en hoe jij kan helpen

Contact

Heb je nog een vraag of wil je je kind inschrijven?

school-luchtfoto-website.jpg